Stränder på Gran Canaria

Kanarieöarna är känt för att locka till sig miljontals turister varje år och till stor del beror det på öarnas vackra stränder. Gran Canaria har stort utbud med stränder som har olika karaktärsdrag som passar olika behov. Vi guidar dig till att hitta den bästa stranden på Gran Canaria.

4 tips på stränder på Gran Canaria du inte får missa

Playa de Las Canteras,
Las Palmas de Gran Canaria

Enligt många är Playa de Las Canteras i Las Palmas den bästa stranden på Gran Canaria. Den 3 km långa stranden ligger i anslutning till centrala Las Palmas de Gran Canaria. Las Canteras stranden är lättillgänglig att ta sig till och är handikappanpassad och det finns flera faciliteter på plats. Här finns flera aktiviteter som passar hela familjen och det går att hyra sportutrustning på plats på stranden, exempelvis snorkel och stand up paddleboards.

Las Canteras stranden är inte bara populär bland turister utan även hos lokalborna. Här får du uppleva en blandning av turistaktiviteter och lokalbornas häng på den gyllengula stranden med klarblått vatten. Stranden skyddas av ett naturligt rev som skyddar för vågor.

För dig som

 • Gillar citypulsen
 • Söker en familjevänlig strand
 • Vill testa olika sportaktiviteter

Playa del Ingles,
Playa del Ingles

Den 3 km långa stranden sträcker sig mellan Playa del Ingles och Maspalomas i den södra delen av Gran Canaria. Stranden är långgrund och har små chanser för vågbildningar. Här får du strandliv i kombination med nöjesliv. Vill du känna puls ifrån människor och uteliv är detta stranden för dig.

I nära anslutning till stranden finns det restauranger och barer och mängder med vattenaktiviteter att prova på. På stranden hittar du flera uthyrningsfirmor som kan lära dig att surfa, snorkla och åka jetski. Oavsett om du bor i Playa del Ingles eller Maspalomas tar det inte många minuter att antingen gå eller ta buss till stranden.

För dig som

 • Vill ha nära till nattklubbar och barer
 • Trivs med liv och rörelse
 • Söker en härlig kombination av restauranger och strandliv

Playa de San Agustin,
San Agustin

Denna 600 m långa strand vid San Agustin är särskilt anpassad för barnfamiljer då det är lugnt och trivsamt att hänga på stranden. Ett tips är att ha med badskor då den mörka sanden lätt kan bli varm och bli påfrestande att gå i när du ska ner till vattnet.

Utmed stranden finns det en strandpromenad där du hittar restauranger och butiker men som inte stör den lugna atmosfären på stranden. Barnen kan leka i strandbrynet och det finns liten risk för strömmar och vågor. Bor du inte i San Agustin kan du lätt ta buss från Maspalomas eller Playa del Ingles som tar ca 20 min från bägge städerna.

För dig som

 • Vill koppla av
 • Letar efter en barnvänlig strand
 • Inte letar efter mängder med aktiviteter

Playa de Amadores,
Puerto Rico

Denna kritvita strand ligger i Puerto Rico de Gran Canaria och många beskriver det som den vackraste strand de har sett på Gran Canaria. Strandens sand har blivit transporterad från Karibien och du kommer att märka av den tropiska känslan med turkosblått vatten och grönska. Den 500 m långa stranden är skyddad av en bukt som ger känslan av avskildhet från övriga havet.

Flera barer och restauranger finns utmed området men det är inget störande liv och rörelse nere på stranden. Vill du ha en avkopplande strandvistelse är detta stranden för dig men kom i god tid då det snabbt kan kännas fullt då detta är en av de mindre stränderna.

För dig som

 • Vill ha lugn och ro
 • Letar efter en mindre strand
 • Inte behöver mängder med aktiviteter

Hur tar du dig lättast till stränderna?

Oavsett vart du bor på Gran Canaria är det lätt att ta kollektivtrafiken runt och utforska olika stränder. Gran Canarias byar och städer ligger relativt nära varandra och det är lätt att upptäcka nya favoritställen. En bussbiljett kostar ca 14 kr och det går generöst med busslinjer överallt. Vill du planera din bussresa och bästa resväg kan du bland annat söka bussresor på rome2rio.com. Förslagsvis kan du åka från Maspalomas på sydspetsen till norra delen till Las Palmas de Gran Canaria på 50 min med buss. Skulle du hellre ta taxi är taxipriserna billigare än i Sverige. Ibland kan hotellen få bättre taxipriser så be personalen förboka taxi åt er. Är du istället sugen på att hyra bil kan du läsa mer om att hyra bil på Gran Canaria.