Hyr bil i Spanien

Att hyra bil i Spanien är ett perfekt sätt att ta sig runt och upptäcka nya guldkorn på sin semester. Många kan tycka att det känns komplicerat att hyra bil i Spanien. Dock behöver det inte vara det om du bara har koll på vilka regler som gäller för landet.

Hitta rätt uthyrningsbilar för ditt resande

Det finns mängder med biluthyrare i Spanien och det kan vara svårt att veta vilket alternativ som är bäst för ditt behov. Vill du hyra bil på Gran Canaria kan du på uthyrningsbilar.se gratis jämföra olika biluthyrare på bland annat billigast hyrbil på Gran Canaria. Att jämföra olika alternativ i lugn och ro innan avresa gör att du kan lägga tid på att undersöka avtalens villkor och om några hyrbilsförsäkringar behöver tilläggas. Det är viktigt att du jämför hyrbilsavtal och hyrbilsförsäkringar mellan de olika uthyrningsbolagen för att undvika att bli ersättningsskyldig vid eventuella olyckor. Läs vidare vår guide på saker att tänka på vid biluthyrning i Spanien.

6 köra bil i Spanien - tips

Ibland kan det vara skönt att ta reda på lite olika saker inför att hyra bil i Spanien. Saker att hålla koll på kan vara;

Åldersgräns bilhyra Spanien

Du måste vara 21 år för att hyra bil i Spanien. Du behöver vara 18 år för att få köra bil i Spanien.

Körregler i Spanien

 • Obligatoriskt att ha bilbälte i Spanien
 • Förbjudet att använda mobiltelefonen under bilfärden
 • Högsta hastighet motorväg är 120 km/h
 • Högsta hastighet tätort är 50 km/h
 • Du ska alltid ha med dig extrautrustning ifall du får problem med din bil exempelvis varningstriangel, första hjälpen kit och reflexväst. Dubbelkolla alltid med din biluthyrare att dessa nödvändigheter finns i bilen innan avresa.

Bötesbelopp i Spanien

Skulle du köra mellan 10-30 km/h för fort ligger bötesbeloppet runt 100 euro. Mellan 31-40 km/h kan du få upp till 140 euro i böter och maximalt kan du få runt 500 euro för fortkörning.

Bilkörning och alkohol i Spanien

I Spanien går den generella gränsen vid 0,5 promille och är du yrkesförare eller har haft körkortet mindre än två år går gränsen vid 0,3 promille. Givetvis ska du inte dricka alkohol och köra bil i samband med det.

Säkerhet för barn i bilen

Är barnet under 12 år som är under 135 cm ska sitta i säker bilbarnstol. Be alltid biluthyraren att hjälpa dig med rätt modell och visa hur du ska sätta fast den på ett korrekt sätt. Barn under 136 cm får inte sitta i framsätet bortsett från att du inte kan sätta fast bilbarnstolen där bak. Se då alltid till att airbagen är urkopplad om barnet ska sitta fram.

Körkortsregler i Spanien

Ditt svenska körkort fungerar för att köra bil i Spanien med och du behöver inte ansöka om några tillstånd. Se bara till att giltighetstiden på körkortet är under hela vistelsen. Att tänka på när du ska hyra bil i Spanien är att ta med ditt pass att visa upp med ditt körkort då många biluthyrare vill se giltig id-handling och körkort inte räknas som det.

Vad kostar det att hyra bil i Spanien?

Många undrar vad det kostar att hyra bil i Spanien och det kan vara alltifrån 800-1500 kr/dag. Exempelvis kan du hyra en bil för en hel vecka på Gran Canaria för ca 7000 kr. På uthyrningsbilar.se kan du jämföra flera olika biluthyrare som befinner sig i Spanien och bästa pris på att hyra bil på Gran Canaria. Åker du under högsäsong för turister bör du boka hyrbilen i god tid innan. Det som kan påverka priset är;

 • Område i Spanien
 • Bilmodell
 • Resesträcka
 • Tidsintervall
 • Extra utrustning

Ta dig runt med hyrbil på Gran Canaria

Det är smidigt att ta din hyrbil på Gran Canaria direkt från Gran Canarias flygplats. Flera biluthyrare har möjligheten att du kan lämna av bilen på någon annan station på ön och det är smidigt när du vill hyra bilen en kortare sträcka. Fördelen med att hyra bil på Gran Canaria är att du kan ta dig till flera välkända destinationer under 45 min då det inte är långa avstånd på ön.

 • Gran Canaria flygplats- Las Palmas de Gran Canaria: 45 min
 • Gran Canaria flygplats- Playa del Ingles: 20 min
 • Gran Canaria flygplats- Puerto Rico de Gran Canaria: 35 min

Tre sevärda resmål på Gran Canaria att ta bilen till

Gran Canaria har mängder med sevärda utflyktsmål och det kan ibland vara svårt att välja vilka man ska prioritera. Vi ger dig några tips och inspiration.

Maspalomas sanddyner

Oavsett om du bor i Maspalomas eller tänker hyra bil och åka dit ska du inte missa de fantastiska sanddynerna som finns här. Du får en riktig Saharaöknen-känsla och får den unika upplevelsen att både upptäcka öknen och havet samtidigt. Här kan du testa på kamelridning och jeepsafari om du vill ha det uppstyrt av guider på plats.

Tamadaba naturpark

Denna 7500 hektar stora naturpark har alltifrån Kanarietallskog och klippor. Det man absolut inte får missa här är vad som sägs vara Gran Canarias vackraste utsiktsplats Mirador del Balcon med magisk vy över Atlanten.

Klippor och höga berg med kanarietall utspritt över bergen och med djupa dalar med vägspår.

Roque Nublo- vandring bland bergstoppar

Roque Nublo är en bergstopp och vill du ha ett riktigt äventyr med vandring och klippor bör du åka hit. Bergstoppen är 1813 m över havet och har en kuperad terräng och du bör vara en van vandrare. Här har du även chansen att se pilgrimmar och annat djurliv.

Aqualand i Maspalomas för barnfamiljen

Bästa sättet att aktivera hela familjen är att ta med dem till Gran Canarias största vattenland. Det finns olika inträdespaket du kan köpa för dig och ditt sällskap över hela dagen och du kan boka direkt på Aqualands hemsida. Det finns rymligt med parkeringar runt vattenlandet och du undviker värsta trängseln med att besöka parken mitt i veckan eller under lågsäsong.

Vill du få tips på fler utflyktsmål kan du även läsa vidare om stränder på Gran Canaria.