Konferensresor

Gran Canaria erbjuder utmärkta lokaler och hotell för att hålla en konferens i. Det finns flera resebyråer som har egna eventföretag på Gran Canaria eller som samarbetar med eventföretag på orten. Detta gör det mycket lätt att arrangera en konferens på ön. Det finns företag som tar hand om allt och som har personal på plats när ni kommer fram till Kanarieöarna. Du behöver med andra ord inte tänka på arrangemanget utan kan fokusera på konferensen som vilken annan deltagare som helst.

playa inglesGran Canaria erbjuder inte bara stora konferenshotell utan de finns också ett antal mindre hotell och lägenhetshotell som du kan hyra i sin helhet för din konferens.

Priser varierar väldigt mycket mellan olika alternativ. Det är dock viktigt att komma ihåg Gran Canaria inte är ett billigt alternativ. Det är inte heller ett dyrt alternativ och kan vara mer än värt priset om man letar efter ett trevlig konferensdestination som erbjuder deltagarna en upplevelse vid sidan av själva konferensen.

Gran Canaria erbjuder också ett stort utbud av team building aktiviteter och andra äventyr som du och dina anställa kan uppleva.

Team Building

En konferens är en utmärkt chans till team building. Detta då du har dina anställda samlade på en plats avskilda från sina hem och normala rutiner. Detta gör det lättare att bygga nya rutiner och nya relationer. Gran Canaria erbjuder ett mycket stort utbud av möjligheter till olika lagbyggande aktiviteter. Du kan endera kontakta ett företag på Las Palmas som erbjuder team building eller du kan arrangera din egen team building aktivitet. Paddle boarding är ett exempel på en aktivitet som är både roliga och som kan användas för att bygga starkare relationer.

dykningÄventyrsaktiviteter

Låt oss vara ärliga. Konferensresor kan ofta vara mycket tråkiga. Man gör vad man kan för att göra dem så roliga som möjligt genom goda måltider och genom att spendera tid i baren med vänner och nya bekantskaper. Om du organiserar en konferensresa kan det därför vara en bra ide att boka in några spännande upplevelser för konferensdeltagarna. Något som inte har med företagets verksamhet att göra och som bara är menat att göra resan roligare. Det är relativt vanligt  att företag lägger in någon aktivitet i slutet av konferensresor. Detta är dock inte ett bra alternativ. Det är bättra att lägga en ledig dag med aktiviteter mitt i konferensen. Detta låter deltagarna slappna av och ladda batterierna vilket gör att de kan få ut mer av konferensens andra del.

Vilken typ av äventyrsaktivitet man bör välja beror på deltagarnas demografi. Det som passar en personalstyrka kanske inte passar en annan. Dykning är dock ofta ett bra alternativ. Detta då dykning erbjuder fantastiska upplevelse och nästan alla kan dyka oavsett deras fysiska kondition. Att dyka är inte särskilt ansträngande och om man inte är skadad kan man vanligtvis dyka. Att ta sina anställda att dyka kommer ge många av dem en möjlighet att se en värld de aldrig sett tidigare. Anställda som redan dyker kommer även de uppskatta att få dyka och kan hjälpa andra anställda. Gran Canaria erbjuder bra dykning. Dykcentren erbjuder allt du behöver och de flesta center kan ordna dyk för ocertifierade dykare. Alla får gå igenom en kort introduktion och får sedan gå ner med erfarna dykare som kan lösa alla problem som kan uppstå.

Om man vill ha något billigare och ännu mindre ansträngande än dykning kan Gran Canaria t.ex. erbjuda vackra vandringsleder. Om man letar efter något mer extremt så finns spännande klättringsmöjligheter.

Om man inte kan avvara en hel dag men ändå vill ge sina anställda en upplevelse så kan man boka biljetter till teatern eller operan. Om ens anställda inte är kulturintresserade kan man istället välja att gå på ett sport evenemang.