Priser och ekonomi

Ekonomi Gran Canaria EuroDet är inte speciellt dyrt att resa till Gran Canaria, det kostar ungefär som till vilket annat land som helst i Medelhavet. Priserna på ön är även de ganska lika som i Spanien och valutan är naturligtvis Euro.

Det som man i stället ska tänka på är att hitta guldkornen där man får bäst kvalitet för pengarna, speciellt när det gäller mat och dryck. Man får dock räkna med att betala lite extra för mat som håller liknande kvalitet som i Sverige.

Boka resan

Priserna varierar väldigt mycket beroende på vilken standard man vill ha och vad man vill ska ingå. Generellt sett kan man säga att du inte ska boka all inclusive eller halvpension om du väljer ett billigare hotell, då är det bättre att du betalar för dina måltider och själv väljer vart du ska äta och dricka. Detta för att det som ingår i all inclusive ofta är inhemska produkter av sämre kvalitet.

Finansiera resan

Om du hittar en billig och bra resa som du vill åka på men inte har pengar för dagen, så finns det bra sätt att finansiera resan på. Du kan naturligtvis ansöka om lån men även i många fall välja att delbetala resan hos det resebolag du ska resa med.

Fråga även någon vän om de vill följa med, så att ni kan dela på ett dubbelrum, då blir kostnaden mycket lägre per person.

Växla i Sverige

En bra idé är att sätta en budget för hur mycket pengar du ska röra dig med på Gran Canaria och att sedan växla pengar i Sverige. Detta för att det förekommer kreditkortsbedrägeri i mycket större utsträckning på Gran Canaria än i Sverige.

Det är också smart att ha en budget att hålla sig till för att inte pengarna ska gå åt snabbare än du vill.

Viktigt med utelivet

Gran Canaria är känt för sitt heta uteliv och där är det också viktigt att tänka sig för när du t.ex ska handla drinkar. Vissa nattklubbar späder ut sina drinkar medan andra håller högre kvalitet. Det finns alltid boende Svenskar på Gran Canaria som känner till detta, så fråga dem om vilka barer och nattklubbar som håller hög kvalitet.

Tänk också på att många nattklubbar kräver att du hela tiden beställer drinkar så länge du befinner dig på nattklubben. Tänk på att det alltid går bra att beställa in vatten att variera med, trots att bartendern blir lite sur.

Shopping

Shoppingen på Gran Canaria fokuserar mycket kring strandkläder och produkter, i alla fall på strand- och hotellområden. Du kan behöva åka lite längre ifrån dessa turistplatser för att hitta köpcentrum med ”riktiga” butiker.

Tänk på att det kan finnas kopior, så var noga med att inte köpa sådant som verkligen låter för bra för att vara sant. Prismässigt är det inte mycket billigare med kläder och shopping på Gran Canaria än vad det är i Sverige.