Golfresor

Gran Canaria erbjuder ett mycket stort antal golfbanor och det finns ett mycket stort utbud av golfresor att välja mellan. Det finns många företag som specialiserar sig på att erbjuda golfresor till ön. De flesta vanliga charterbolag erbjuder också golfresor till Gran Canaria. Bland dessa hittar man jättarna fritidsresor och Apollo.

golfbanorGran Canaria erbjuder mycket bra golfupplevelser för priset. Du kan spela golf hela året runt. Golfresorna som erbjuds av de stora charterföretag är ofta tämligen billiga och om man vill komma ännu billigare undan kan man åka på en vanlig charterresa och sedan själv boka tider för att spela golf. Många banor kan ofta erbjuda rundor med kort varsel och det är därför ofta möjligt att använda sig av sista minuten resor för att spela golf på ön. Det är dock viktigt att komma ihåg att det kan vara mycket svårt att få en tid på de mer eftertraktade banorna. Om man vill spela golf på attraktiva banor såsom Real Club de Las Palmas bör man boka sin tid långt i förväg. Real Club de Las Palmas är Spaniens äldsta golfbana. Om du vill spela där så kan du bo på Vik Bandama. Ett mycket trevligt hotell precis vid banan.

Om du vill uppleva att spela på många olika golfbanor så erbjuder många arrangörer resor där du får spela på ett antal olika golfbanor. Dessa resor ger dig chans att se olika delar av Gran Canaria och uppleva mycket bra golf. Real Club de Las Palmas är den äldsta och bästa banan på Gran Canaria men de övriga banorna erbjuder också bra golf. Jag rekommenderar att alla golfälskare väljer att spela på så många banor som möjligt på deras första resa till Gran Canaria så att de kan hitta sina egna favoriter. Om du sedan väljer att återkomma till Gran Canaria kan du välja att bara spela på de banor du tycker bäst om.

Gran Canaria erbjuder vid sidan av golfen också mycket annat såsom god mat, bra teatrar, trevliga museum och många andra sevärdheter. Om du vill uppleva något annat än golf så erbjuder ön även trevliga vandringsleder, dykning i världsklass, surfing, kite boarding, cykling, paddle boarding, ridning och mycket mer.

Lär dig golf på Gran Canaria

golfresorOm du inte redan spelar golf men vill börja så finns det speciella paketresor till Gran Canaria som är inriktade på resenärer som vill lära sig golf. Dessa resor inkluderar all den träning du behöver för att lära dig spela golf. Tillsammans med en golfinstruktör så lär du dig förhoppningsvis allt du behöver kunna för att få ett green card innan du lämnar ön. Att resa på en resa såsom denna är ett mycket bra sätt att lära sig golf under intensiva former. Det finns inga distraktioner från ditt vanliga liv som kan störa dig. Du kan spendera din lediga tid på stranden eller genom att besöka en av öns många teatrar eller ett av alla museum.

Det är också ett bra sätt att lära sig golf om man har svårt att hitta tid att träna hemma i Sverige. Genom att fara på en resa såsom denna kan man kombinera semestern med att uppfylla ett av sina mål.

Tjejgolf

Många företag erbjuder även speciella resor för kvinnliga golfare. Detta är ett utmärkt sätt för kvinnor som gillar golf att träffa och umgås med andra golf intresserade kvinnor. Det kan också vara ett utmärkt sätt att komma iväg från man, barn och familj under en vecka eller två.

Planera din egna resa

Paketresor är inte det enda sättet som du kan åka på en golf resa till Gran Canaria. Om du har tid kan du även boka din egna resa med reguljärt flyg. Detta är ofta det absolut bästa alternativet då det ger dig total kontroll över din resa. Du är fri att planera golf och andra aktiviteter precis som du vill. Att boka din resa helt själv kan ofta ge dig en mycket prisvärd resa. Resan kommer inte vara billig men du kommer få mycket för dina pengar.

Om du bokar din resa själv kan du bestämma exakt vilken dag du reser. Var du bor. Hur länge du stannar och vilken dag du reser hem. Paketresor är ofta mycket mindre flexibla. Om du har inte om tid hemma att planera din resa så rekommenderar vi att du köper en paketresa. Detta kan också vara ett bra val om du reser till Gran Canaria för första gången. Om du däremot har tid att planera din egen resa och har varit på Gran Canaria tidigare så rekommendera vi att du planerar din egen resa.