Äventyrsresor

klättringGran Canaria är mest känd för sina fina stränder, hotell och trevliga väder. Ön är känd som ett perfekt och relativt trevligt resmål för alla som vill slappna av en vecka och ta en charterresa till solen. Sanningen är dock att Gran Canaria har mycket mer att erbjuda och kan vara ett bra resmål för den som vill fara på en spännande äventyrsresa. Gran Canaria erbjuder bland annat fantastisk dykning och klättringen.

Utbudet av paketresor med äventyrstema är relativt litet. Det finns några företag som säger sig erbjuda äventyrsresor till Gran Canaria men deras utbud består vanligtvis mest av vandringsresor och ibland cykelresor. Dessa resor är mycket trevliga men kanske inte vad många av oss tänker på när de hör ordet äventyrsresa. Dessa resor är också ofta relativt dyra. Om du vill åka på en äventyrsresa är det därför ofta bättre att boka en vanlig charterresa eller en flygstol och sedan planera äventyrselementen av din resa själv. Detta är inte särskilt svårt och kan göras direkt framför datorn. De flesta företag som arbetar med sky diving, dykning, surfing, klättring och andra äventyrsaktiviteter har egna  webbsidor och svarar snabbt på e-post. Många av dem pratar engelska. Om du bokar dina egna aktiviteter kan Gran Canaria erbjuda mycket trevliga upplevelser.

dykningDet faktum att Gran Canaria är ett klassiskt resmål för pensionärer och familjer som samtidigt kan erbjuda bra äventyrsupplevelser gör ön till ett mycket bra resmål för grupper. Detta då Gran Canaria erbjuder något för alla. En del av gruppen kan spendera dagen på stranden medan andra kan dyka och klättra i Berg. Alla kan träffas på hotellet framåt kvällningen och äta middag tillsammans. Alla kan med andra ord få den semester som de vill ha samtidigt som man får en chans att umgås.

Gran Canaria beskrivs ofta som ett billigt resmål men detta är egentligen inte sant. Inte om man jämför ön med andra billiga resmål såsom Egypten och Turkiet. Detta är extra sant om man vill inkluderar äventyrselement i sin resa. Letar man efter en billig resa finns det bättre resmål såsom Egypten och Turkiet. Båda dessa erbjuder även de bra äventyrsmöjligheter. Jämför olika destinationer och välj den som kan ge dig det du vill ha till det pris du vill betala.

Om du vill fara på en äventyrsresa till Gran Canaria eller om du vill lägga till ett äventyrsmoment till en gruppresa så är detta som tidigare nämnt mycket enkelt att göra. Resan planeras bäst hemifrån innan man far. Genom att planera allt i förväg undviker man att förlora tid när man är på orten. Man kan börja samla upplevelser redan dag ett. För att göra det ännu lättar att planera en äventyrsresa till Gran Canaria har vi listat operatörer som erbjuder olika äventyrsaktiviteter på Gran Canaria nedan.

Klicka på den aktivitet du vill boka för att hitta mer information: