Mat & Kulturresor

Gran Canaria erbjuder ett stort utbud av olika restauranger. De erbjuder allt från billiga kvartersrestauranger till stjärnrestauranger. Trevligt kulinariska upplevelser kan hittas överallt. Du är lika troligt att uppleva ett underbart mål på en kvartersrestaurang som du är på en av de finare restaurangerna. Typen av upplevelse kommer dock variera dramatiskt. Kvartersrestauranger erbjuder genuin hemlagad mat och en trevlig upplevelse. Stjärnrestauranger erbjuder mat av världsklass.

Museo Canario

Museo Canario

Gran Canaria erbjuder inte bara ett fantastisk matkultur utan erbjuder också ett stor utbud av annan kultur. Ett exempel på detta är att ön erbjuder ett antal berömda teatrar som man kan besöka. Bland dessa teatrar hittar man Teatro Pérez Galdós, Teatro Cuyás, Sala Insular de Teatro ochTeatro Guiniguada.

Man kan under en vecka på Cran Canaria uppleva  ett antal storslagna teaterupplevelser. Man kan med fördel avsluta veckan med ett besök hos Opera Las Palmas. En mycket bra opera.

Teater och opera är primärt kvällsaktiviteter. Gran Canaria erbjuder dock också många saker som den kulturintresserad kan göra under dagen. Ön erbjuder ett stort antal intressant museum såsom Museo Canario, Casa Museo de Colón, Casa Museo Pérez Galdós, Museo Néstor, Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia, El Museo Naval de Canarias och Centro Atlántico de Arte Moderno. Det finns med andra ord massor att se för den som gillar historia och kultur. Om du vill veta mer om Gran Canarias Teatrar och Museum bör du besöka denna sida.

Teatro Perez Galdos

Teatro Perez Galdos

Du behöver dock inte gå till ett museum eller en teater för att uppleva kultur och historia. Allt man behöver göra är att gå ut i de historiska delarna av staden och man kommer hitta kultur överallt. Om du vill läsa mer om öns historia och om historiska platser som du kanske vill besöka så bör du klicka här.

Det finns historiska byggnader, berömda torg och storslagen arkitektur överallt.

Om du vill åka på en mat och kulturresa till Gran Canaria har du tre olika val. Du kan åka på en arrangerad mat & kulturresa som har arrangerats av en svensk resebyrå som jobbar med denna typ av resor. Dessa resor har flera fördelar.

  • Du får träffa andra människor med liknande intressen
  • Du behöver inte tänka på något utan allt är ordnat.
  • En expert väljer ut vad du får se för att garantera att du upplever det allra bästa.

Det finns dock även nackdelar med denna typ av resor. Det som experten bokar in är kanske inte det du helst vill se och resorna är ofta relativt dyra.

Santa Brigida

Santa Brigida

Att åka på en vanlig charterresa och sedan använda din tid för att uppleva så mycket som möjligt är ett billigare alternativ. I detta fall får du ingen hjälp med att planera dina kulturupplevelser men du har å andra sidan nästan total kontroll över vad du vill göra under din tid på Gran Canaria. Om du har tid att planera en resa själv. Något som kan vara nästan lika roligt som att åka på resan. Så rekommenderar jag att du gör det. Det är bäst att boka teaterbiljetter hemifrån långt i förväg så att du är säker på att få bra platser. Av denna anledning är det även bäst att boka din charterresa tidigt. Sista minuten resor är billigare men är inte ett bra alternativ om du vill vara säker på att ha bra teater och operabiljetter, bord på bra restauranger etc.

Det absolut bästa alternativet är vanligtvis att arrangera en resa helt själv med reguljärt flyg. Detta kan vara lite dyrare än en charterresa (men behöver inte vara det). Om du planerar din resa själv med reguljärt flyg så kan du få precis den resa  du vill ha. Man kan anpassa längden så att man hinner uppleva allt man vill uppleva men utan att man behöver vara borta längre än nödvändigt. Man kan helt bestämma sitt avresa datum och sitt hemkomst datum. Charterresor avgår ofta bara en gång i veckan. Om man planerar resan helt själv kan man också välja att bo på flera olika hotell som man vill pröva eller som ligger nära de upplevelser man vill ha. Att planera en resa helt själv och boka allt som man kan boka hemifrån ger den absolut bästa upplevelse.