Cykelresor

Gran Canaria är en bra destination för den som vill cykla i underbara omgivningar. Cykling är populärt på Gran Canaria och det finns ett antal trevliga cycklingcykelleder. Både utförsåkning och långdistanscykling är populärt på Gran Canaria. Tusentals cyklister åker hit varje år för att uppleva cykellederna och de storslagna utsikter de erbjuder. Det är också mycket vanligt att cyklister åker hit för att träna och förbereda sig inför olika tävlingar. Det finns t.ex. ett årligt läger på Gran Canaria för cyklister som vill förbereda sig inför Vättern runt. Det finns flera olika resebyråer som erbjuder paketresor till detta läger.

Gran Canaria erbjuder dock inte bara cykling för tävlingscyklister utan det finns också en lång rad leder som passar någon med lite sämre kondition. De mer krävande cykellederna är dock också ofta de mer spektakulära eftersom de tar dig upp på högre nivå där utsikten är mer spektakulär. För denna som vill uppleva hela Gran Canaria finns det en led som tar dig runt hela ön. Denna led är ca 190 k lång och är krävande men mycket belönande. Det finns en rad andra cykelleder som man kan välj. Du kan hitta mer information om några av dem här.

Om du inte vill ta med dig din egen cykel till Gran Canaria så finns det möjlighet att hyra cyklar på plats. De flesta cyklar är av motionärstyp och kanske inte vad en vana cyklister föredrar. Det finns dock även ett begränsat utbud cyklar av bättre kvalitet som man kan hyra. Det finns  risker med att ta cyklar på flyget och det är inte ovanligt att de skadas i transporten. Det är därför upp till varje cyklist att bestämma om de föredrar att använda en hyrd cykel eller ta med sin egen.

Utbudet av cykelresor varierar över året. Utbudet är bäst inför större event som Vättern runt. Vid andra tider på året kan utbudet av paketresor vara mindre eller i princip obefintligt. Bäst chans att hitta en paketresa med cykling som tema hittar du hos mindre resebyråer som specialiserar sig på att arrangera paketresor till Gran Canaria och Kanarieöarna.

gran canariaDu behöver dock inte åka på en dedikerad cykelresa för att cykla på Gran Canaria. Eftersom det finns cyklar att hyra på orten kan man göra cykling del en del av vilken resa som helst. Du kan åka på en charterresa och sedan hyra en cykel och cykla någon av de många cykellederna. Det är även möjligt att planera en helt egen cykelresa för sig själv där man utnyttjar reguljärt flyg för att kunna bestämma exakt när och hur man vill flyga till och från Gran Canaria. Detta ger dig mer frihet än andra alternativ.

Om du väljer detta alternativ är det dock bra om du pratar åtminstone lite Spanska. Hotell och populära turistdestinationer har ofta personal som pratar engelska men detta är inte nödvändigtvis sant när man är ute och cyklar på landsbygden. Där kan det vara en bra ide att åtminstone kunna köpa mat, dryck och andra nödvändigheter på spanska. Att helt planera sin egen resa kräver också att man har tid att göra detta. En färdig paketresa eller en charterresa eliminerar mycket av denna planering. Välj den typ av cykelresa som passar dig ock din situation bäst.