Stand up Paddle Surf

paddlesurfingAtt stå upp på en surfbräda och paddla fungerar bra de dagar då havet är lugnt, däremot blir det svårt om vågorna är höga. Många av de skolor som lär ut vanlig surfing på Gran Canaria har även kurser för stand up paddle surf. Om du befinner sig i närheten av Las Palmas i norra Gran Canaria kan du till exempel besöka MojoSurf School & SurfCamp, Brisa School eller Quicksilver Surf School. På Play del Inglés i södra Gran Canaria ligger bland annat PR Surfing och Björn Dunkerbeck Surf School.

Windsurfing

Exempel på ställen på Gran Canaria som är lämpliga för windsurfing är Playa del Ánguila, Playa del Inglés, Anfí del Mar, Ojos de Garza, Bahía Feliz, Tarajalillo och Ojos de Garza. Pozo Izquierdo och Vargas är populära bland erfarna windsurfare.

Pozo Izquiredo i kommunen Santa Lucía är förmodligen den plats på Gran Canaria som är mest känd bland hängivna windsurfare, bland annat eftersom det nästan alltid är blåsigt där. Vinden tenderar att komma från vänster och vågorna är sällan lägre än 1 meter. Vågor på uppemot 3 meter är inte ovanliga och Pozo Izquiredo rekommenderas inte för nybörjare.

Den dansk-nederländske windsurfaren Björn Dunkerbeck har av tradition förlagt en stor del av sin träning till Pozo Izquiredo. (Han har vunnit Professional Windsurfers Association (PWA) Overall World Championships över 40 gånger.) Pozo Izquiredo ligger.

Exempel på windsurfingskolor på Gran Canaria

Escuela de Vela Joaquín Blanco Torrent
fedvela.es
Puerto Rico

Escuela de Vela Juan Carlos I
fedvela.es
Las Palmas

Escuela de Vela Ventura Quevedo
rcngc.com
Las Palmas

LPWS Wind and Kite
lpwindsurf.com
Pozo Izquierdo

Real Club Victoria
realclubvictoria.com
Las Palmas