VILLA: Casa Cueva El Caidero

VILLA: Casa Cueva El Caidero

Casa Cueva El Caidero är en rustik stenvilla i gammaldags stil som ligger uppe i bergen i ett område som hör till byn Artenara på den västra delen av Gran Canaria. Villan ligger inte inne i själva byn utan en bit utanför.

Casa Cueva El Caidero har 3 sovrum, ett kök och gott om allmänna utrymmen. Här finns bland annat en terrass med utomhuspool och solsängar och en skyddad möblerad patio med grillplats. Från terrassen har man fantastisk utsikt över bergen.

Man måste ha fyllt 18 år för att kunna boka villan och checka in. Kontantdeposition krävs alltid.

Features

 • Inbyggd grill på pation
 • Njurformad pool på terrassen
 • Kök med spisplattor, mikrovågsugn, kylskåp och utrustning för att göra espresso. Köksredskap, tallrikar, bestick, etc finns på plats.
 • TV (med satellitkanaler) och stor soffa finns i vardagsrummet
 • Matplats både inomhus och utomhus
 • Gratis parkering
 • Tvättmaskin, strykbräda och strykjärn
 • Mörkläggningsgardiner i rummen

Övrigt

 • Check-in från klockan 17:00
 • Check-out klockan 12:00
 • Rökning är tillåten i vissa utrymmen
 • Om du vill en särskild säng för ett litet barn, ange detta i samband med bokningen. Ingen extra kostnad.

Adress

Casa Cueva El Caidero
Diseminado El Caidero 8
Artenara, 35350
Espana

Om byn Artenara

Den lilla byn Artenara ligger i provinsen Las Palmas på den västra delen av ön, cirka 2,5 mil sydväst om staden Las Palmas. Detta är en bergsby som befinner sig 1 250+ meter över havet.

Kommunen Artenara är den minsta av alla på ön vad gäller invånarantal och här bor färre än 1200 personer. Kommunens yta är drygt 66 kvadratkilometer.

Det går att ta sig från staden Las Palmas till Artenara med bil eller buss. Bussen avgår från busstationen i Las Palmas och linjen heter 220. Bussen kör genom Teror och Valleseco innan den når fram till Artenara. Det är vanligen bara tre avgångar per dag.

Gastroturism

Att odla och hålla djur i det torra och bergiga Artenara är utmanande, men här har befolkningen sedan urminnes tider producerat mat av högsta kvalité genom att välja ut grödor och boskap som är anpassade efter omständigheterna.

Exempel på viktiga delar av den lokala matkulturen är fikon, kaktusfikon, valnötter, mandel, honung, svamp och ägg, samt mejeriprodukter som tillverkas av komjölk och getmjölk.

Två gånger i månaden hålls en marknadsdag i byn där man kan smaka och köpa lokalproducerade råvaror och produkter. Vill man besöka producenterna mellan dessa dagar kan man kontakta den lokala turistbyn, de kan hjälpa till med att ordna guidade visningar med provsmakning.

Ost

Två exempel på ostmakare i närheten av Artenara är Jujián Bolaños (Las Lajas) och Teresa Rivero (Las Lajitas). Bolaños har ungefär 70 getter, medan Rivero håller en blandning av boskap, inklusive getter och får.

Bröd

I Abraham Romeros bageri säljs olika sorters bröd, inklusive sådant som är gjort på potatis och majs.

Honung

Honungen från Artenara får en särskild smak eftersom bina lever på den typ av blommor som klarar sig på de karga bergssluttningarna.

Mandel

Området kring Artenara har en lång tradition av att odla mandlar, både för egen konsumtion och som en viktig inkomstkälla eftersom mandlarna har kunnat säljas i Tejeda där sötsaker tillverkas. Bittermandel odlas också, huvudsakligen för att framställa olja.

Likör

Vingården La Bodgeguilla El Solapón producerar en likör som vunnit flera fina utmärkelser.